Buku Agama Islam Terbitan

Penyalur Inspirasi Ummah

Pembaharuan Salahuddin Al-Ayyubi

slhudin120x

Salahuddin Al-Ayyubi tokoh dan insan pejuang bagaikan pelita yang menerangi kegelapan. Keharuman namanya menghiasi setiap bibir umat bahkan di bibir musuh-musuh Islam. Malamnya dihiasi dengan munajat, manakala siangnya bagaikan singa di medan perjuangan. Kejayaannya merampas kembali Baitul Maqdis dari tentera salib terpahat dalam sejarah sebagai lambang kejayaan menundukkan musuh yang kejam.

Salahuddin merupakan tokoh reformasi yang mengajar kita betapa perjuangan dilakukan atas nama etnik sekali-kali tidak membuahkan hasil. Sebaliknya perjuangan atas nama Islam sahaja yang akan memperolehi kejayaan yang gemilang. Pembaharuan pemikiran dan perjuangan yang digerakkannya merupakan sumber inspirasi bagi umat Islam dalam membina jatidiri demi mencapai kemenangan.

Semoga buku ini memberi nafas perjuangan terhadap diri dan semangat umat Islam dalam menegakkan kebenaran dan keadilan, insya Allah.

Evolusi terkini Salahuddin Al Ayyubi, diterbitkan semula atas permintaan pencinta buku-buku sejarah Islam dengan hanya RM10, dapatkannya sekarang. Sila lihat contoh petikan daripada buku tersebut.

Popular

Tempahan Surah Yasin

Banner
Anda Di Sini Soal Jawab Haji