Buku Agama Islam Terbitan

Penyalur Inspirasi Ummah

Minyak Aroma cegah Virus Influenza A (H1N1)

Minyak Aroma cegah Virus Influenza A (H1N1) Selesema BABI


Setiap ciptaan Allah SWT mempunyai pelbagai rahsia dan kelebihan yang tersirat. Sinaran matahari dan titisan hujan menyuburkan bumi yang tersimpan padanya pelbagai rahsia unik dan disertakan khasiat yang tersendiri. Tiada suatu pun makhluk yang Allah ciptakan di alam ini melainkan bersamanya turut tersimpan seribu satu rahsia.

Allah SWT memerintahkan manusia ikhtiar, mencari dan mengkaji bagi mengetahui hikmah dan khasiat yang terkandung di dalamnya. Dengan izin, taufik dan hidayahNya, manusia mampu berfikir dan mendapat petunjuk dalam usaha menerokai khazanah Allah SWT lalu menemui pelbagai hasil galian dan tumbuhan semulajadi yang bermanfaat.

Minyak aroma berkhasiat bukan suatu penemuan baru. Sejak zaman dahulu lagi bermacam-macam minyak aroma di gunakan untuk pelbagai rawatan fizikal, mental, zahir dan batin. Kita terlalu alpa dengan perubatan zaman moden sehingga lupa tentang cara rawatan tradisional yang banyak membantu.

Minyak aroma yang teramat tinggi mutunya berkhasiat mengcegah jangkitan pelbagai virus dan berkemungkinan besar termasuk virus berbahaya selesema babi Influenza A (H1N1), insya Allah. Kita hanya mampu berikhtiar, Allah SWT sahajalah Yang Maha Mengetahui dan Berkuasa menentukan segalanya.

Baik dari Allah SWT, buruk salah diri sendiri. Jaga amalan, selebihnya kita serah pada Yang Maha Esa, insya Allah. Moga ada manfaatnya untuk kita semua, amiin.

Wallahu A'lam.

 Cara penggunaannya seperti berikut:
Cuma letakkan secalit pada jari telunjuk, ratakan dengan ibu jari dan sapukan pada bahagian atas dan bawah mulut. Kemudian ratakan juga pada seluruh tapak tangan hingga pergelangan, insya Allah mudah-mudahan selamat.


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi (Hj Mohd) pihak Darul Nu’man di talian berikut:
Pejabat: 03-2691 2645 atau H/P: 019-23 786 00
atau sila ke pejabat urusan Darul Nu'man di alamat
16-1A, Tingkat 1, Wisma Yakin, Jalan Masjid India, 50100 Kuala Lumpur.
Email: Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya '; document.write( '' ); document.write( addy_text5770 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

Anda Di Sini Laman Utama